Strokovna ekskurzija na Rab, 28. 9. – 1. 10. 2023

Društvo Logos vabi od 28. 9. do 1. 10. 2023 na strokovno ekskurzijo na otok Rab v spomin na pokojno dr. Cvijeto Pahljina, učiteljico logoterapije.

PROGRAM

1. dan: četrtek, 28. 9. 2023: DOBRODOŠLI NA RABU

Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja do Postojne in naprej skozi Ilirsko Bistrico proti Hrvaški. Na poti si bomo privoščili minute za logoterapijo. Vožnja po avtocesti mimo Reke, nad Bakarskim zalivom do Kraljevice in naprej po Jadranski magistrali skozi Senj v Jablanac. Tam se bomo okrog 10. ure vkrcali na trajekt in odpluli na otok Rab. Po prihodu prevoz do mesta Rab. Nastanitev v Hotelu International Rab v mestu Rab. Popoldan sprehod po mestu v spremstvu lokalnega vodnika, ogled zanimivosti mesta Rab in stavbe, v kateri je včasih živela dr. Cvijeta Pahljina. Večerja v hotelu in prenočevanje.

2. dan: petek, 29. 9. 2023: RAB, DR. CVIJETA PAHLJINA IN LOGOTERAPIJA

Po zajtrku si bomo privoščili 30 minut za logoterapijo. Sledi sprehod do stolnice Marijinega vnebovzetja, kjer bo maša in molitev v spomin na pokojno dr. Cvijeto Pahljina. Po maši sprehod do pokopališča Palit, kjer bomo na Cvijetin grob položili spominski kamen. Popoldan obisk vasice Kampor, kjer je bilo v drugi svetovni vojni zloglasno koncentracijsko taborišče. Ogledali si bomo frančiškanski samostan sv. Eufemije, nato se bomo odpeljali na kraj nekdanjega koncentracijskega taborišča Rab. Ogled pokopališča in spominskega kompleksa. Sledi obisk Loparja in tamkajšnjega turističnega kompleksa in plaže. Povratek v hotel, večerja, prenočevanje.

3. dan: sobota, 30. 9. 2023: RAB, OTOK SREČEOpis ni na voljo

Zajtrk in novih 30 minut za logoterapijo, sprehod ob obali in vzpon na 408 m visok Kamenjak, najvišji vrh otoka Raba, ki ga imenujejo tudi Straža. Prosto popoldne, ko bo čas, da poskusimo znamenito rabsko torto. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: nedelja, 1. 10. 2023

Po zajtrku še zadnjih 30 minut za logoterapijo pred slovesom od hotela in Raba. Vožnja s trajektom v Jablanac in ob obali skozi Senj, Novi Vinodolski in Crikvenico do Kraljevice in nad Bakarskim zalivom do Opatije. Tam, kjer se bomo sprehodili po mestu, ob obali in po sprehajališču Franca Jožefa mimo kipov mornarja in deklice z galebom, skozi park Sv. Jakova s cerkvico, mimo najstarejšega hotela Kvarner do vile Angiolina in lepo urejenega istoimenskega parka. Po ogledu nekaj prostega časa, nato vrnitev domov. Prihod v Ljubljano je predviden v zgodnjih večernih urah.

CENA

Cena potovanja je 259 € na osebo, kar je 86,3 evra na dan, in vključuje:

3 nočitve s polpenzioni v hotelu (predvidena nastanitev v dvoposteljnih sobah v Hotelu International 3*), turistično takso, prijavnino v hotelu, ogled mesta Rab z lokalnim vodnikom in druge oglede po programu (morebitne vstopnine niso vključene), nastanitev za voznika avtobusa, avtobusni prevoz, slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

Minimalno število potnikov: 35. V primeru, da bo število potnikov preseglo 45, bo cena na račun prevoza nekoliko nižja.

Člani Društva Logos imajo 5 % popust na celoten aranžma.

CENA NE VKLJUČUJE dodatnih vstopnin in dodatnih storitev po osebnih naročilih.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): zavarovanje rizika odpovedi 9 € (Zavarovalnica Sava d. d.), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 6,30 € Coris (skupinsko, kritje do 25.000 € na osebo).

PRIJAVNICA

Prijavljam se na strokovno ekskurzijo na otok Rab v spomin na pokojno dr. Cvijeto Pahljina, učiteljico logoterapije.

Ekskurzija na Rab 2023

"*" indicates required fields

DD dot MM dot YYYY
POMEMBNO:
1. Če imate že svoje zdravstveno zavarovanje, ga ni potrebno skleniti z agencijo. Pogoj za potovanj pa je, da ste zavarovani.
2. Priporočamo zavarovanje rizika potovanja v primeru višje sile. Preberi pogoje
Želim skleniti zdravstveno zavarovanje Coris**
Želim zavarovanje rizika odpovedi Zavarovalnica Sava d. d.*
Hidden

POMEMBNO:

  1. Če imate že svoje zdravstveno zavarovanje, ga ni potrebno skleniti z agencijo. Pogoj za potovanje pa je, da ste zavarovani.
  2. Priporočamo zavarovanje rizika potovanja v primeru višje sile.

ROK ZA PRIJAVO: do zapolnitve mest.

Po prejeti prijavnici, ki je bomo zelo veseli, vam bomo poslali predračun v višini 150 €. Po prejemu plačila bo vaša prijava potrjena. Dokončno plačilo boste opravili do petka, 15. 9. 2023.

Veselimo se strokovnega druženja in lepih skupnih doživetij.

Informacije: Klara, 041 706 615

IZVAJALEC POTOVANJA

Strokovno ekskurzijo organiziramo v sodelovanju s Turistično agencijo Lastovka.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, in so kot posebna tiskana priloga k programu na voljo v naši poslovalnici.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do zvišanja ali znižanja cene (če pride na primer do sprememb vstopnih taks ali do sprememb v cenikih prevoznikov).